tiistai 12. tammikuuta 2016

EnsimmäinenEnsimmäinen blogipostaus ja ensimmäinen Next Level leiri.

Ensimmäisellä Next Level leirillä teemana oli esteosaaminen. Niin tärkeä osaamisalue koko agilitykoiran uralla ja silti tähän tulee panostettua ehkä hieman liian vähän. Ainakin omalla kohdallani. Nuoren koiran kanssa esteosaamisen treenaaminen on helposti hyvällä mallilla. Onhan esteet treenattava ainakin niin, että koira osaa ne. Mutta kun siihen liittyy niin kovin paljon muutakin kuin vain se, että koira osaa suorittaa esteen. Sen olisi tulevalla urallaan osattava suorittaa kaikki esteet niin että ohjaajaa liikkuu, on paikallaan, kompuroi, vedättää, jää taakse, ottaa sivuetäisyyttä tai tekee minkä tahansa ohjauskuvion. Ja tokihan tätä ei saa unohtaa jo sen osaavankaan koiran kanssa. Näitä olisi vahvistettava koko koiran treeni- ja kisauran läpi. Joillakin enemmän ja joillakin vähemmän.

Tuohan se kisoissa rataantutustumisessa tietyn vahvan fiiliksen kun tiedät, että koira suorittaa keinun oikein, vaikka juokset reilusti sen ohi ohjaamaan seuraavan esteen takaakiertoa ajoissa. Tai että uskallat tehdä pituuden tiukalle käännökselle samanlaisen valssin kuin tekisit sen ollessa vain tavallinen hyppy.

Näitä treenailen nyt itsekin seuraavaan leiriin asti kotitehtävien muodossa. Hallillekin on tulossa kevään aikana teemakursseja, ja tässähän on yksi oiva teema kurssille. Tietenkään nämä ei tule kuntoon yhdellä treenillä/kurssilla, mutta tarkoitushan onkin saada ohjaajat ajattelemaan ja haluamaan asioita. Siitä se motivaatio treenaamiseen lähtee.


Videolla pieni kooste reissusta. Rankan leirin viimeisellä treenillä jo tassut vähän painoi, mutta hyvin selvittiin uusista haasteista. Palataan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti